14.4.2013

tokokoulutus3000

kolmas päivän maailman ihme, kirjotan samana päivänä tän päivän tokokoulutuksen seikoista.
Meille tuli stadin suunnilta huippukouluttaja, Mari Leiviskä pitämään seuralaisille tokokoulutusta. Mekin tällä kertaa päästiin "omalle tunnille." Aiheiksi otin pertsiillään olevan hypyn, noudon opettamisen alottamisen sekä kokeenomaisen "opettamisen."

Ensin hyppyä, koutsi pyys näyttämään sen, että vien sen namin hypyn taakse ja käsken hyppäämään, jepa onnas tietysti. Sitten käski olla viemättä, mitä tapahtuu. No mitä tapahtuu, fifi tekee hieeeenon alo-luokan hypyn ja mä olin ihan et miitä ihmetttä, ei oo ikin tehny tollasta????? No sitten puututtiin pikkuseikkoihin, kuten siihen että se pysyis seisomassa siihen asti kun annan luvan, sitä se ei kylläkään ollu ennen tehny hypyn kohalla mut hyvähän se oli treenata. Samoin kuin se ottaa kääntäessään ittensä muutaman askeleen kun sanon seiso käskyn, sitä vähän treenailtiin, että sais sen pysähtymään heti.

Sitten noudon opettamista, alusta lähtien että ottais kapulan suuhun, mitä ollaan joskus aikoinaan harjoteltu ja siitä ei meinannu sitten millään ilmeellä tulla mitään, ensin homma meni ihan pelleilyks, kun se koko ajan lätki sitä kapulaa tassuilla.:D (ei varmaan mitään tekemistä kosketusalusta- tai oikee-vasen-släp-treenillä:D) Sitten saatiin sitä juoksuttamalla yms leikin taholla ottamaan sitä suuhun. Pitää siis jatkaa niinkuin ennnenkin... Kotona kun tässä illalla vähän yritettiin niin ollaan yhä pisteessä että se voi sen kädestä ottaa korkeintaan pariks sekunniks suuhunsa. Kumma kun kaikenlainen muu kyllä kelpaa, mutta ei noutokapulat.:)

Lopuksi kokeenomasuusjuttua, suositteli noin pienelle malttia, ihan lyhyistä jutuista kerrallaan, otettiinkin jotain kahta-kolmea sivulle menoa ja palkka, paljon sosiaalisia kehuja. Kauheesti en ylläri muista, jossain vaiheessa sille riitti ja se jäi taas paikalleen istumaan eikä millään tullu, mentiin koutsin kanssa piiloon ja sillä välin neiti oli lähtenyt... kattomaan treenikavereitani.:) juu just niin. Sitten kun palasin hakemaan häntä, vetäs hän vatalleen kun tajus tehneensä tuhmasti mut päätti että en muuten tasan tule! Sitten jotenkin innostamalla saatiin se treeniin mukaan ja muutama onnistunut lyhyt sivulle-sivulle-sivulle-palkka-setti tehtyä.
Päällimmäisenä tästä jäi mieleen, mitä Mariakin on aina sanonut mutta mulle ei ole jakeluun mennyt, eli mun täytyy olla Helmille se kaikkein paras ja mielenkiintoisin asia! Siinäpä suurin haaste, miten teen ittestäni sellasen.:DDDddd voi tsiesus...... Samoin kuin että sitä ei saisi houkutella laisinkaan! Ja jotenkin tehtävä rajat selväks että kesken treenin ei lähetä huitelemaan ja tullaan luokse kun pyydetään, vaikka kuinka kiukuttais kun namia en oo saanu.

Haastetta riittää siis jokasortissa.:) Asetinkin meille tavotteet, Helmi noutaa vuonna 2020 ja Helmi starttaa kisauran vuonna 2023.:))

Muuten ihan jees päivä, oli tietysti kivaa olla ihan flunssasena koleassa hallissa koko päivä, muutamat juoksuaskeleet tuntu ihan karseilta, puhumattakaan kun oli lenkille vielä illalla mentävä, viimeeks kävinkin torstaina.:) Helmi aiheuttikin monet naurut yleisölle kohelluksellaan, samoin kuin söpö-söpö-söpö kommentteja.:):)kerrankin allekkirjottanu oli Helmille ylhäisyys ja Helmi alainen:)

makkaraloikka


tää oli se kosketusalusta?


tosi hauska leikki ohjaajan mielestä

sehän riittää tokossa et on söpö


ota nyt ihan iisisti:))

mut hei... on meil yks salanen ase sitten kun joskus kisoihin mennää... kymppei ropisee, liikkeestä maahan menossakin Helmin jäädessä seisomaan,10, siis viis virheistä, kun on yli-söpö koira ja mä pistän päälle vaan minihameen ja tissipaidan ja tuomarina on esim Osteri-Ossi.:):):):)):))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti