3.4.2015

Perheenlisäystä monin verroin :)

Maaliskuu ja ankea talvi alkaa ohitse.. ja se tietää myös hyviä uutisia:)

Alotetaampa menneestä... Tokotreeneissä oli pitkä tauko koska a) juoksut b) not intrested. Tai juu, tokon treenaus meidän seurassa olis varsin mukavaa jos, jos, jos ja jos! Hyvät, ohjatut treenit?
Hiljasta on siis ollut.:)

Perjantai 13. päivä ja Helmi keksi heittää talviturkin:) Kotiintuomisina tuli
turkillinen takiaisia:)

Avoimen tokokoeura korkattiin viime sunnuntaina Valkealassa. Tuomarina oli Laisi. Päivä alkoi varsin hyvin, Helmi oli jo kotona fiiliksellä jeejeee tänään taitaa olla tokokoe.:):) Hallille kun tultiin, heitin sen kanssa hallien ympäri lenkin ja se oli huippu vireessä! Heitin koiran autoon ja menin ilmoamaan... kunnes huomasin että kisakirja on kotona!!!##¤#%¤%¤"!!!!!!  Ajattelin et jos leikin formulakuskia niin kerkeäisin sen hakemaan. Menin autolle... ja voi hemmetti... Rumiluksen rengas oli umpi luto!! "##¤%%¤#""#¤#¤""¤#¤%%%%#¤ärrrrr1!!!! Siinä meni tovi setviessä et mitäs nyt teen. Noh arvasin sit myös et se koemenestys meni siinä ja niinhän se meni. Otin Helmin autosta ja sehän lamaantukin sitten täysin vaik kui yritin hymynaamaa näyttää, niin Tunteiden Tulkki Helmi tuumas et ku kert marikaa ärsytttää niin Helmiäkin ärsyttää eheheee :)

Pisteet..
 • Paikalla makaaminen: 9 (kääntyili)
 • Seuraaminen: 6 (ihan karrrrrmeeeta laaaahaamista ei luoja, ite oisin antanu hylsyn:D)
 • Maahanmeno: 9 (ihan ok vissii)
 • Luoksetulo: 6,5?? (muuten tosi hieno, napakka pysäytys ja tuomariki kehu, ainut et tarvi kaks luoksetulo käskyä, silti 6,5?)
 • Seisominen: 9,5 (ihan hieno vissiit!)
 • Noutaminen: 8 (ihan kiva, jäi liian taakse kapulan kanssa jolloin jouduin kumartumaan pitkälle)
 • Kaukot: 0 (tarvi ekaan siirtymään 5 käskyä!! Loput olikin tosi hienoja ja napakoita ja tuomari sanoki et ois muuten antanu varmaan ysin pintaan!)
 • Estehyppy: 9 (ihan kiva)
 • Kokonaisuus: 7 (ihan oikeutetust :D!)
 • Yhteensä 136,5 p.
Suhteessa mitä tapahtuikaan ooon ihan tyytyväinen! Uudet jutut, nouto, kaukot ja luoksari meni suhteessa kivasti! Kysyin tuomarilta että kumpaa noutotapaa suosittelis meille ja sano et tuo eteen tuominen on kyllä parempi epävarmalle ja heikon puruotteen omaavalle koiralle. Nyt kaukoja pitäis treenata mahd paljon häiriössä, huomasin jo sen korvien asennosta että ne jos mitkä menee vituralleen. :D Kiva koe, tykkäsin taas tuomarista ja antoikin tällä kertaa reilusti rakentavaa palautetta. Liikkurikin oli tosi kiva, selkeä ja pilke silmäkulmassa! :)

Semmoista... Mitäs sitä ennen...

Lemmikkikatras kasvoi roimasti kun sain hommattua yllättäen kauan haaveilemani akvaarion. Joskin sen kalasto on lähes kokonaan jo vaihtunut kertaalleen kun pienet neontetrat sairastui pilkkutautiin ja kuoli pois, saman kohtalon koki seepraleväkotilo. Viime viikolla tuli uudet fisut kera kirsikkabarbi pariskunnan. Vihdoin alkaa muistuttaa valmista ja olla itselle mielekkään näkönen, muutama koriste huitelee vielä jossain päin maailmaa (thanks eBay ja hhhalvat hinnat.) Mutta ei mulla ei oikein ole silmää sisustaa tota yhtään.:) Silti varsin mielenkiintoista, välillä vierähtää pitkä tovi seuraillessa akvan elämää.:) Upein (ja kallein :)) sisustuselementti mistä on voinukkaa haaveilla:) Kaikki ongelmat ollaan tietysti koettu ja ne jatkuu yhä! :)


Partamonni "Luikku"

Pilkkutautisia neontetroja

Raukka:(

Akvaarion kunkku, taistelukala "Jorrma" :)

Kirsikkabarbipariskunta "Barbie & Ken" :)

Partamonni "Pläski" :)

Seepraleväkotilo "Seepra" :)
Kokonaisuus tällä hetkellä :)

Kevään paras uutinen onkin se että perheemme lisääntyy toukokuussa! :) Toukokuun puolen välin tienoilla meille muuttaa kaukaa pohojammaalta Storywood kennelistä pieni keeshond vauva! :):) aivan mieletöntä jeee!!:)) Jo kesällä huomasin että tälle yhdistelmälle suunnitellaan pentusia ja olin että wauuu tuolta mä haluan itelleni pentusen! Kesän astutus ei onnistunut mutta loppu vuoden astutus onnasi ja niin potkas onni muakin ja minut valittiin yhdeksi pennun saajaksi lukuisten kyselijöiden joukosta! :))  ihan uskomatonta! :) Pennut syntyivät siis 14.3. Vauva tulee siis yhdistelmästä

C.I.B FI & SE & EE MVA MV-14 JV-12 Tuscan Love Story "Solo" 

POHJ & FI & SE & NO MVA Neradmik Miss Mistletoe "Misty"
Isä Solo (s.2011) on Italian tuonti. Sololla on upea näyttelytausta, (mielestäni) upeimpana saavutuksena Maailman voittaja näyttelyn ROP! :)) Solon kanssa harrastetaan agilityä ja mejää ja sillä on oikeus avoimeen luokkaan. Solo sekä Solon suvut on tutkittu varsin kivasti terveiksi. Solo on myös MH-kuvattu kivoin tuloksin mitä nyt osaan ymmärtää.:)
Emä Misty (s.2011) on Englannin tuonti. Mistylläkin on upea näyttelytausta. :) Sillä onkin omaan silmääni ihana vaalea turkki. Mistyn kanssa harrastetaan myös agilityä. Mejässä sillä on yksi 1.tulos eli kahta ykköstä vaille jäljestysvalio! :) Misty on myös MH-kuvattu ja suvut tutkittu varsin terveiksi.:)

Eli aivan älyttömän mielettömästä yhdistelmästä on kyse. :) Aivan superina siis on että kummatkin vanhemmat ovat kasvattajien omia. Kennel on aivan ihastuttava, jo kotisivut ekan kerran klikattuani joskus viime vuonna olin ihan äimän käkenä, hehe. :) Lähinnä pitkän matkan ja rajallisten viikonloppujen takia en kumminkaan lähde pentuja katsomaan vaan luotan kasvattajiin ja he valitsevatkin minulle omaan tarkoitukseeni parhaimman pennun. :) Mutta parin viikon päästä lähdenkin kessujen erkkariin katsomaan Soloa. :)Pentusen kanssa olisi tarkoitus harrastaa tietysti niin tokoa, agilityä kuin näyttelyitäkin. On ainakin lupausta niihin. :) Ja tietysti ehdottomasti päästävä kokeilemaan mejää, josko hakeutuisi johonkin kurssille/ ryhmään. Kaverikoirajutut kiinnostaa myös ja jos vaikka sitä rallytokoakin. Pentunen pääsee harrastamaan myös Keeshondeille ominaista lajia, veneilyä. ;) Pitkiä viikkoja siis vielä edessä odotellen tulokasta. :) Nimi on aikalailla jo päätetty mutta pysykööt salassa:)Tarvikkeita on tullut kateltua ja varmaan jostain jo joku päivä tarttuu mukaan hihnaa ja pantaa:) Sitten olisi pedit.. Pitäis samalla hommata Helmillekkin ja olis sitten sisustukseen sopivat, alkaa Hemmun voittopeti olla (lähinnä pesukoneen vuoksi) aika heikossa hapessa. Ruokakupit, tietyst samanlaiset.:) Turkin hoito tarvikkeet onneks jo löytyykin. Kevythäkki olis tarkotus hommata, Peten uus mintunvihreä vois olla aika kiva.. Helmillä kun on saman lafkan pinkki. :) Isoin satsaus onkin autohäkit. Eri juttu onkin vielä että onko mulla toukokuussa vielä rumilus vai ei, epäilen että on. :-) Katsarisetä tykkäs ja lykkäs pitkän vikalistan meinaan, hohhoijjaa...:D  (Kannatti käydä katsaril perjantain 13. päivä!) Ja ihanniinkun mä nyt aikaansaisin, koko syksy oli aikaa, mitä tekikään Marika... :D

Miksi sitten keeshond... Kessuihin ihastuin pari vuotta sitten messarissa, kun tokon mm-karsintakokeessa oli aivan ihana, iloinen keeshond. Sitten alkoi armoton tiedon pläräys ja päätinkin että tuommoinen saa tulla meille joskus 2014-2015. Keeshondeissa kiehtoo niiden iloisuus, huumorintajuisuus ja etenkin miellyttämisen halu ja aito tahto oppia ja tehdä. Kessu on myös sopivan kokoinen ja kivan näköinen. Helmi on sopivassa iässä ja kaipaa kaveria ja ne varmastikin tulevat hyvin juttuun keskenään. :)
Pentusen takia on tullut funtsittua vähän että mitä sen kanssa voisi tehdä toisin kuin Helmin ollessa pentu... Ja missä Helmin kanssa vois tsempata yhä! Perusasento opetellaan kunnolla! Eihän Helmi vieläkään sitä osaa vaan kutakuinkin arpoo mikäs asento marikalle täl kertaa kelpais. :D Seuraaminen teknisesti paremmaksi, ohjaajalle enemmän varmuutta. Lyhyempiä lenkkejä. Ainakin näin:)

Kevään riemua:)

Semmoista ihanaaa... :)) Kevät on muutosten aikaa ja niimpä yllättäen mulla vaihtuikin vihdoinkin työpaikka, jee! :) Se tarkoittanee tällä saralla sitä että hukit painottuu aikalailla illoille mutta myös viikonlopuille ja kun pari kolme vuotta on saanu suunnitella aika vapaasti mitä tekee niin nyt ei voikkaan joka ilta ja vkl voi huidella omis menoissa. Niimpä munkin oli karsittava hienoja koe- ja näyttelysuunnitelmia. 

Tokon osalta vaihoin vähän aikaa sitten suunnitelmaa.. Kisataan yks tai kaks avo ykköstä vanhoilla säännöillä ja sit syksymmällä uusilla avon säännöillä loput, startti ehkä lappalaisten erkkarissa lokakuussa. Koska Helmi on vasta kohta kolme ja siinä pirun voittajassa voikin sit viettää seuraavat 7 vuotta, kert tämmönen mahollisuus on ja uus avo on ihan kiva. :) Seuraavaks kisataan ehkä joskus toukokuussa jos johonkin kokeeseen päästään.

Mitäs mäyrikselle kuuluu.. Ollaan oltu nyt muutaman kerran sitä hoitamassa ja koht pitäs taas mennä kun äireel on alkanu reissailee. Mäyriksen tahti on hidastunut entisestään ja muutamassa kuukaudessa muutos on aika selvä, kun se nukkuu pääosin koko ajan, oikein koisaa. Näkö ja etenkin kuulo on heikentyny tosi paljon, vieressä saa olla ja kovalla äänellä puhua. Sen lisäksi sille oli ilmestyny epämääräsiä mustia luomia ympyrän muotoon jossa on keskipiste + pari röpelöistä. Muuten ihan pirtsakka vanha vaari (elokuussa 13) mutta huoh oikeasti... Nivelrikkonen e-lonkkanen vielä. "mutta kun se on niiiiin pirteee ja ihanajajajaja" voi luoja.

eBaysta tuli tehtyä loisto löytö, Hurtan "agi"liivi 52euroa, suoraan Japanista tilattuna ja toimitus kuudessa päivässä! :) Suomessa ovh. n. 100e. Meitsi kiittää.:) Tusse tuhos taas entisen, josko tää kolmas kerta toden sanois? :) Pari naksuakin tuli tilattua, hintaa niille tuli 18snt. :)
Pari viikkoa sitten soitin poliisit kun rappukäytävään oli eksynyt tuntematon koira ja se oli huutanut siinä pari tuntia. Noh lyhyesti virsi kaunis siitä tarinasta mutta poliisitkin totes että on koiraa selvästi taidettu lyödä kun se esim. meinas päälle tulla kun vähänkin kättä nosti. Huoh seuraavana päivänä se oli nähtävästi annettu takaisin - ja sen myös kuulin. Oikeasti jotkut vois sen koiran sijasta hommata vaiks pehmolelun, alakerras ois yks toinen dorka kans.

 


Noh täs oli vaihteeks vähä tarinaa... jos palais vaiks blogin pariin ens kesään. :D

7 kommenttia:

 1. Googlettelemalla löytyy kivoja inspiraatioita akvaarion sisustukseen/kasveihin. :) Itsekin jo vuosia akvaariosta haaveillut, mutta en sitten kuitenkaan jaksa perehtyä sen hoitoon, niin parempi jättää viitseliäimmille. :)

  VastaaPoista
 2. Pitääkin ryhtyä tuumasta toimeen! Jouduin eilen pistämään tuon ihanan simpukankin pois kun selvis että se on syy veden kovuuteen, takana olevat jaavan saniaisetkin saattaa vaihtua johonkin aivan muuhun. :) Itekkään en aiemmin tullut hankkineeksi moista kun ajattelin sen olevan niiin vaikeaa ja vaivalloista tälläselle laiskimukselle mutta hetkessä sitä on tullut opittua kaikkea ja eikä se niin vaivalloista sit olekkaan. :) Itellä haaveissa jo toinen kakkosakva, huomattavasti isompi, ehkä joskus.:) Rohkeasti vain:)!

  VastaaPoista
 3. Pitää pentutreffata kesällä. :--)

  VastaaPoista
 4. Onks sullekkin tulossa pentu? :)

  VastaaPoista