28.12.2014

Vuosi pakettiin! :)


Joulu tuli ja meni hurjan nopeasti, sitä myö vietettiin tietysti Mylsällä. Tutu ja Helmi on ollu vähän välirikossa lokakuusta lähtien kun niillä tuli skränää ruokakupin kanssa. Joulun kunniaks jonkinlainen sopu oli nähtävästi syntyny vaikka jännitettä yhä oli mut illalla täysin tassun alla oleva mäyris yllätti ja meni ottamaan possunkorvan Helmin suusta?! Sitte taas alko mökötys, hohhoijjaa:)
Ei oo helppoa enään 12 vuotiaan mäykyn elämä.:)


sopu sijaa antaa:)


ostin itelleni aika mukavan joululahjan 8)

Aika katsoa mennyttä, maailman ihmeellisintä ja älyttömintä vuotta, vuotta, millasta en ikinä uskonu tulevan. :D

Tammikuu... Heti tammikuun 2. päivä oli muutoksen elkeet ilmassa kun työkuviot muuttui ohjaajalla hurjasti. Koirajutuissa ei tapahtunu mitään, käytiinköhän edes treeneissä? :D


Helmikuu... Heti kuun alussa päähänpistosta muutaman päivän varotusajalla muutettiin omillemme Kuusaalle, Kolarinmäkeen, pieneen ja varsin ankeaan yksiöön;) Kerrostaloelämän - ja uuden elämän opettelua. Hurrrrjasti töitä, huhhuh niitä aikoja... Rally-toko alotettiin - ja käytiin treeneissä jopa kerran. :D Että se siitä...


Maaliskuu...
Ei mitään kummosempaa pareja treenejä lukuunottamatta. Hirmusti töitä.:)


Huhtikuu... Superpitkiä työpäiviä. Käytiin jopa treenailemassa! :D Ja tidii, Helmi kävi Keltsun näyttelyssä Arton handauksena ja kotiin tuomisina tulikin NUO ERI jeejee! :)

Toukokuu... Toukokuun alussa käytiin KSSKn tokokokeessa Osteri Ossin tuomaroitavana ja saatiin 154p. 2. tulos. Muutettiin Kuusaan reksuun omaan isoon kaksioon, jeejee! :)

Kesäkuu...Helmi kävi parissa näyttelyssä, Inkeroisissa ja Lahessa, kummastakin tuloksena NUO EH2. Työkuviot muuttu taas aika radikaalisti, hiusväri muuttu ja Fiiatti sai uuden kodin.:)


Heinäkuu...
oli lomakuu, kaikil paitsi mulla.:) Koiruuden kanssa ei ihmeempiä tehty, lähi lammella käytiin uiskentelemassa.:) Mondeo kotiutui tänne, kyllä oli mukavaa fillaroida karmeen shitil pyöräl muutama viikko n. 12 km työmatka, joka alkoi monesti klo 5:15.:):))  Meille myös kotiutui kissanpentu, Maximus. :D Heinäkuun lopulla kuoli meijän mamma.


Elokuu...
aloitettiin käymällä maailmanvoittajanäyttelyssä possuilemassa, saatiin AVO EH. Kesän ainut mökkireissu, sekin kesti huimat 4 tuntia. Kauan odotettu luonnetesti josta saatiin super hyvät pisteet, +140p.! :))

Syyskuu... korkattiin käymällä tokokokeessa Valkealassa Laisin tuomaroitavana ja saatiin meijän eka ykkönen, 169,5p.! jee! :) Helmillä pitkään juoksujen tekoa ja vaikeat juoksut.:/ Ohjaajalla taas jonkinlainen suuri elämän muutos ja vihdoinkin lomaa...lomaa...


Lokakuu...
treenejä, treenejä! Ei kummempaa, Helmillä juoksut ja Marika oli pitkästä aikaa tokokokeessa hommissa. :) Vähän vituralleen mennyt hammasoperaatio ja pari viikkoa sl ja kipuilut jatkuu edelleen.:):)):


Marraskuu. .. 8.11 Käytii  Porvoossa tokokokeessa tienaamassa mielettömät 136,5 p. :D Seuraavana viikonloppuna ohjaaja kävi ulkomailla ja Helmi oli luxus-hoidossa. :) sitä seuraavana viikonloppuna käytiin Tuuloksessa tokoilemassa pistein 172 p. 1. tulos sij. 2 jee! :))


Joulukuussa...
huoh, ei mitäön ihmeempää. :)Tälle vuodelle asteltiin seuraavanlaisia tavotteita...

-tokosta ALO1, avoimen korkkaus 
-paluu agilityn pariin jossain vaiheessa
-rally-toko kurssin käyminen :D
-näyttelyistä ERI
-luonnetesti ehkä, riippuen miten sen arkuus ja säikkyys säilyy?
-terveystarkit

-Tokosta saatiin 2x alo1, avointa ei korkattu
-ei palattu agin pariin :(
-eikä rt-kurssiakaan käyty:D
-näyttelyistä saatiin eri
-luonnetesti käytiin huipputuloksin:)
-noh.. käytännös tarkkeja ei tehty... :D

Great...

Ens vuodelle tavotteita...
-noh se tk1 vihdoin ja sit tk2
-voivoin treenailua, vanhoin vai uusin säännöin, jää nähtäväksi? 
- noh sinne agilityyn!  Supertoiveena päästä ksskn alkeiskurssille, jonne hakijoita on varmaan 400 ja valitaan 8 :)
-terveystarkit tammikuussa
- parissa näyttelyssä vois myös pyörähtää
- jälkeä ois kiva kokeilla
-kaverikoira ryhmään mukaan?
- suunnittelua... pentusia...?:)

Itselle...
- ùuuuuusi työ!! Samalta tai toiselta alalta hmm
- aikaa koiralle
- pentunen? :)


Vuosi meni miten meni... huhhuh ei ois ikinä uskonu tälläst vuotta tulevan kaikin puolin!:D
Parhainta antia koirajutuissa on ollut tokon ykköset, kivat ja onnistuneet treenit ja ehottomasti luonnetesti! 
Helmi on kovasti aikuistunu etenkin viimisen reilun puolen vuoden sisällä (sen jälkeen kun täytti 2. ;)) Etenkin se on rohkeentunut hurjasti! :) vielä viime keväänä olin sitä mieltä että luonnetestit saa jäädä hamaan tulevaisuuteen, samoin pennut yms. koska se oli niiiin arka, pelkäs lapsia, isompia eläimiä, erilaisia ahistavia tilanteita ja ääniä eikä siitä mitään kisakoiraa tule kun ei sillä etenkin into ja motivaatio tunnu riittävän enkä mietikkään mitään kaverikoirajuttuja kun se on niin arka ja pelkää ääniä yms..


J
a mitä se on nyt. Ei juurikaan hätkähdä mistään, hyvänä esimerkkinä on perinteinen Eläinten joulu- tapahtuma, joka järjestettiin taas raviradalla ennen joulua. Kun viime vuonna Helmi oli kauheessa paineessa, eläimiä se ei millään oikein uskaltanut lähentyä ja kauhistus sentään kun siellä oli paljon lapsia jotka halus viel tulla silittää.. kauhistus sentäs! Niin tänä vuonna ensin kun eläimiä mentiin kattomaan, neiti menee kovaa uhoamaan pässeille et kuulkaas pässit Helmi on tullut, mulle ei tarvi urppia! :D ja käy jokasen eläinpaikan eläimet moikkaamas, ja huippuna kun olin rapsuttamassa aivan ihanaa aasia, neiti tulee ja käy antamas aasille pusun turvalle ! :Dd ♡♡ taas paljon lapsia, jotka halus tulla silittää ja neitihän peräti vain kerjäs niiltä lisää ja nautti vaan! :D ♡ ihanaa, ihan mahtava voitto kaikin puolin, mieletöntä! :))


Myös ulkopuolisten kommentit, etenkin naisen, joka oli Tuuloksen kokeessa ja oli nähny sattumalta Helmin lt videon, kuulema kasvattanu lapinkoiria, tuli kokeen jälkeen ylistämään ja kehumaan mikä timantti mulla onkaan :)
jepjep, Helmi vaan on ihan paras koti- ja harrastuskoira ja lisäks nykyään myös paras kisakoira! :) Se on helppo, tosi kiltti, ei melua, tulee toimeen pääasiassa muiden koirien kanssa, (lähes) aina valmis touhuamaan, helposti motivoitavissa... kaiken lisäks tosi söpö, herttain ja symppis:)) ihan paras siis, voiko tarpeeks ylistää:)

Ainut mistä se ei tykkää on aivojen käyttö.:D Naksutinkoulutus, not, älypelit ja lelut, not, koulutttamiset missä tarvis vähän miettiä, not.:D Alla oiva esimerkki, ei ollu ihan mieluisa lahja tuo "ahmimisenestokuppi" :D Helmin vaikeat ja haastavat temput osa. 2:

Semmosta... tammikuulle on luvassa niin tokokoetta, terveystarkkeja kuin reilun viikon luxus-lomakin! :)) ihanaa jeejee:)

1 kommentti:

  1. Jere-iskä omistajineen kiittävät kauniista joulukortista sekä toivottavat tsemppiä ykköstulosten metsästykseen! =)

    VastaaPoista