19.8.2014

Pistetäänks elämä uusiks

Kesä alkaa olla ohitse ja ihanaa saada viileät kelit niiden pitkien tappo helteiden jälkeen... mä niiin tykkään <3 Kesä oon viettänyt aikalailla töiden parissa ja myö ei olla mökilläkään käyty kun kerran, viikko sitten sunnuntaina, lähettiinkin sinne peräti klo 16 ja tultiin takas klo 23. Aikatauluja ei vaan erilaisissa vuorotöissä olevat saa millään natsaamaan. Thank good, kiven heiton päässä kotoamme on soramonttu jossa ollaan käyty uimassa, niin koirat kuin ihmiset. En ehkä halua tietää miks siellä ei juurikaan muita ihmisiä käy.:)

Vähän takakorkee pikku lappalainen


Tän vuoden periaatehan oli vahingossa se "tänä vuonna muuttuu kaikki, ainakin melkein kaikki..." on pitäny varsin hyvin paikkansa. Juhannuksen jälkeen muuttu vähän työkuviot. Siinä kesä-heinäkuun vaihteessa yllättäen joku hyvin onnellinen uusi Fiatisti ostikin ainakin 13 vikaa omaavan (kaikkiahan sille ei kerrottu:) ) rakkaan Fiat Stiloni, kauhea ikävä onkin sitä :):) Stilon ostin muutamaa kuukautta ennen kuin täytin 18 eli se oli mulla reilut 4,5vuotta, koko aikuisiän.
Fiatia korvaamaan tuli heinäkuun puolessa välissä farmari Ford Mondeo. Noh... Tähän pätee sama periaate kun puolisoa valitessa pitäis ajatella eli Ei se ulkonäkö vaan se luonne... vai mites se menikään... :D Ainakin löytyy parkkihallista, se on jo todistettu! Oiva koira-auto, joka tosin on vaan väliaikanen, jonkin aikaa. Kokonaiskuvaa ei tule ettei liikaa tunnisteta.:D

Paikallisel biitsil hurmaas paikallisii kundei;)
Tila-ihme

2.7 Nimipäivänäni hommasin meille uuden perheenjäsenen, meinaan kisun pennun.:) Lapsuudesta asti toivonu aina sillon tällön kissaa ja nyt tuli vähän vahingossa mahdollisuus niin tulipahan hommattua... Pääosin vain Helmille kaveriksi ja sen paikan se tosissaan on ajanut. Mun kaveri se ei oikein ole, se on hajottanu niin paljon paikkoja ja sen omistaminen vaatii perhanan pitkää pinnaa mitä mulla ei ole...:D Niinjoo, sen nimi on Rivo-Ritva, kutsutaan myös Kattimus-Maximukseksi, Rituksi, Maximukseksi yms. :D Helmi ja Maximus on tosi hyviä kavereita, ihan jatkuvasti toinen on härnäämäs toista ja kovia paineja ne täällä vetää.:) Uuuden naapurinkin se on hurmannu karkaamalla sen parvekkeelle viikon sisään ainakin kolmesti...:d

Itse vaihoin hiusvärin takasin entiseen, eli hyvin luonteenomaseen väriin;)

29.7 Oli sitten tietyllä tapaa yllättäen odotettu päivä jonka ehkä suuret vaikutukset nähdään myöhemmin, toivottavasti tänä vuonna.


Helmi ja Tutu
Mylsällä meijän lenkkimetsissä oli riehunut tulipalo
Makke-mäyris 12v.

9.8 Sitten olikin pitkään odotettu Maailman voittaja- näyttely johon tietysti piti ilmaisuuden takia lähteä ;) Lähettiin täältä 6:15 ajatuksella että eipähän tartte juurikaan jonottaa. Noh muillakin oli sama ajatus, oltiin Hesan keskustas about 7:35 ja jonotettiin jotain 40-45min. Nice!Tuli kaikessa vähän sählättyä ja ekana kun mentiin kehään ei mulla ollut edes numerolappua. Sitten tokan kerran kehään jotain klo 9:10 kun lapussa luki arvioiduks ajaks 10:20...:D Vähän oli tuomari nopea ja paljon koiria poissa (typerää rotujärjestön kannalta!!) Tuomari oli Tuula Savolainen taas ja arviointi meni näin:
2v. Tyyppi erinomainen. Hyvä pää, kuono saa vahvistua. Hyvät korvat, hyvä raajarakenne. Liikkeessä selässä pehmeyttä. Häntää tulisi kantaa selällä paremmin. Liikkuu viittaavasti, hyvä karva. Tuloksena AVO EH.
Tolla nyt ei ollut juurikaan meille ees merkitystä, en usko että tuomari edes niin nopealla tahdilla ja omalla asenteellaan kerkes paremmin perehtyä eikä myökään mitenkään laittaiduttu tai edes harkattu kertaakaan. :D
Ite tapahtuma oli kyllä noh... odotukset oli kovemmat. Ihan kuin kesä-messari. Missään ei juurikaan nähny muuutoksia muuta kuin että firmojen ständit oli pienempiä ja huonompia tarjouksia ja näytteitä vähemmän kuin messarissa. Harvinaisen vähän meni rahaa, ehkä 40euroa? :Dd
Oli kivaa ekaa kertaa nähdä Helmin isän Jeren omistajaa Petraa. :) Petra tulikin pyynnöstäni ottamaan kuvia, kiitoksia hälle! :) (Kolme ekaa alinta kuvaa on Petran ottamia)
Olin pääosin vain ulkona Helmin kanssa ja super väsyny rankasta viikosta yms. niin muut oheistapahtumat yms näkemättä. Muistona keissistä kännykälle kävi vähän köpsästi, meinaan _ampiainen_ lens sitä päin ja näyttö hajosi. :D


Helmi ja Helmin siskopuoli Peppi.


fuuuu

Viime lauantai olikin kaikenkaikkiaan ikimuistonen päivä. Ensin aamupäivällä oli meinaan meidän isän äidin, mamman, hautajaiset. Erittäin kaunis ja lämminhenkinen tilaisuus <3 Sieltä kiireesti ajelin Haminaan sen pari vuotta odotettuun lappalaiskoirien luonnetestiin! Voiko käydä sit paskempi tuuri että kaks todella tärkeetä ja toisinaan odotettua tilaisuutta menee osumaan sitten samalle päivälle... Oisin ehkä voinut siirtää luonnetestin tähän sunnuntaille kun tieto mamman kuolemasta tuli mutta tää päivä oli työpäiväksi merkattu jajaja... Onneks ei lähetty sieltä kuin kuulema vajaa puol tuntia ennen kuin viimiset oli lähteny... noh mutta testiin...

Testistä tuli seuraavanlaiset pisteet:
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 Haluton
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
yht. +140p. ++laukaskokematon

Eka osio, leikkiminen ja tutustuminen. Tuomari leikki Helmi kans kepillä, testas vetoleikkiä? Lähti juttuun hyvin mukaan ja oli suht innokas, äris ja muris ja piti kepistä kiinni mutta ei lujasti ja päästikin välillä irti. Omat odotukset -> en osannnu sanoa yhtään et miten käy, välillä kun se lähtee leikkiin tosi helposti, välillä ei kiinnosta yhtään.:)
Kelkka. Kelkka kaadettiin ja lähti tulemaan kohti. Helmi oli pitkään ihan paikallaan ja ajattelinkin että se pitää meitä vissiit ihan pelleinä. :D Pitkän aika sai kelkka tulla kohti kunnes yht'äkkiä Helmi alotti hurjan haukkumisen ja rimpulun ja rimpuili tosi lujasti et meikä likka ei meinnannu pystys pysyä. :D Pelkäs kovasti, lopulta tuli sen luo mun alotteesta tosin.
Omat odotukset-> Tänkään kanssa en tiennyt yhtään miten käy. Joskus pentuaikana Homeetalla käydessämme siellä oli moinen hökkötys ja muutaman kerran testattiin sillä ja se tottuikin siihen joten vähän jänskäs et miten käy mutta ei nähtäväst muistanu koko juttua enään .:D
Hyökkäysosio ja luoksetulo. Hmm en muista? Ainakin peräänty eikä puolustanu mua, kuhan ite vaan pääsee lätkimään. :D
Omat odotukset: just niinkun kävi, ei oo mitään puolustaja-tyyppiä, kiitti vaan::D
Haalari ja tynnyri- osio. Tais säpsähtää kunnolla mutta meni etiä päin ja palatessa ei muistanu koko juttua ja tuli meni nätisti haalarin ohi. Tynnyriin tutustuminen vähän pelotti.
Omat odotukset: just niinkun ajattelin.
Pimeä talo. Jäi lusmuilemaan, mun ettiminen ei kiinnostanu. Tuli eteeni ja stoppi tuli n. 30cm. kynnyselle johon sitten jäi seisomaan kun ei kiinnostanut ratkasta ongelmaa et mites tästä pääsee eteenpäin. Jonkin aikaa siinä seisottuaan lähti lätkimään. Tuomarit anto vihjeitä ja jotenkin se lopulta mun luo pääs, pitkän aikaa siinä meni.
Omat odotukset: Meni niinkun aattelin milteimpä, aattelin et se ei ollenkaan lähe edes ettimään mua. Ongelman ratkasut ei sitä vois vähempää kiinnostaa vaik miltei mikä olis kyseessä eikä mitkään haju-jutut=D
Hyökkäys, talossa kii: Ei vielä tietoa. Muistaaksein mulle kerrottiin että oli yllättänyt ja... puolustanut vai hääh mitä? Hyökkäillyt, ei ollut ainakaan toimettomana.=D
Omat odotukset: Ei odotuksia, en oikein aiemmin tiennyt miten tää osio menee.
Ammunnat: käveli ihan nätisti, hieman heilautti päätään kummankin laukaksen kohdalla.

Omat odotukset: noin aattelin. Itteäni yllätti että vaikka se vain vähän päätä heilautti, merkittiin se laukauskokemattomaksi. Voi olla että muistan väärin tai en honannu miten siinä ihan kävi, sekin selvinnee myöhemmin.

Tittidii se oli siinä. Meni siis tosi hyvin ja oli todella kiva ja odotettu kokemus! :) Ampiaiset oli ihan vitumoinnen kiusa, ihanniinkun nyt loppukesästä muutenkin, karmea kammo. =D Myöhemmin tulee video joka kertoo enemmän kuin 1 000 000 sanaa. :)

Vi**n kiva testi, kiitti!

Tänä kesänä once in a lifetime- kokemukseks voi sanoa myös ekan kohtaamisen kyyn kanssa tuossa lähimetsässä joskus heinäkuun alussa. Oli sen verran hyi yök- kokemus että jostain syystä se mettä ei ole kauheasti noilla helteillä etenkään houkutellut.;) Nyt viikon sisällä ollaan kolmesti läheisellä pururadalla hämärän tietämissä lenkkeiltäessä saatu seuraksemme aina noin kilsan-parin pätkälle.... pari-kolme lepakkoa! hyi hemmetti, siinä ne aina yläpuolella lentelee eessun taassun yleensä sit lähimmälle valosammalle paikalle asti. Koskahan lentää päin? et tervetuloo kuusaalle!

Kuusaalla riehu pien myräkkä heinäkuun lopulla. Agilityä sai kerrakseen.

Mutta ihanaa... mulla on vihdoinkin....... loma!!! Ihan super ihanaa! Aion olla super kiva enkä edes ota toistaseks juurikaan vuoroja vastaan. toistaseks! Tai ainakin pari-kolme vk! 9,5 kk. parilla viiden päivän työvuorottomal tauol äärimmäises jatkuvas stressis ja 1000 muuttunutta elämäntilannetta on vetäny aika loppuun. finito finito finiiiitooo!Mitään koirajuttuja taas meillä ei ole oikein tiedossa. Seuraavat näyttelyt on ehkä ens keväänä jos sillonkaan? Mutta hähää! Varattiin viime viikolla vihdoinkin kavereitten kanssa meijän eka yhteinen lomareissu, meinaan Ylläs kutsuu meitä tammikuussa!! ihan sairaaaan kivaa! :)) onpahan jotain mitä odottaa, hähää, se on myös koiraton loma;) hähää saa hehkuttaa, saa!
Oispa jo talvi! t. lapinkoira ja lapinkoiran omistaja
Toivotan itelleni tässäkin oikein ihanaa ja antoisaa lomaa! <3 oon niiiiin tän ansainnu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti