24.6.2014

kuukauden verran löpinää

täs kuvas on äkänen suomenniemeläin juhannusankka!

blaablaa jotain pitäis tännekkin kirjotella pitkäst aikoo... alotetaan ankan kuvalla ja lopetetaan kuumalla koirien omistajat- kuvalla!


täs kuvas on pari kuumaa koiran omistajaa

Kesäkuun ekana viikonloppuna Helmi pääs pariin näyttelyyn. Ensin lauantaina oli Inkeroisten ryhmänäyttely, sinne en saanu ketään muuta värvättyä kuin meijän äiteen, joka ei ikinä oo koiraa näyttelyssä esittäny... :D
Tuomarina Tuula Savolainen
Arviointi:
Lähes 2v. narttu jolla hyvät mittasuhteet, hyvä pää, kuono saa tyvestä vielä täyttyä. Hyvät korvat, hyvä ylälinja ja rungon tilavuus hyvä. Raajarakenne hieman jykevä? lantio, alas kiinnittynyt häntä joka saisi laskeutua selälle paremmin. Liikkuu tasapainoisella askeleella, hyvä turkki. Tuloksena NUO EH NUK 2 Sunnuntaina reissasin Helmin kanssa Lahteen, Esa Ruotsalaisen arvioitavaksi. Ite arvostan Esaa kovasti ja oli kivaa vihdoinkin päästä hänen tuomaroitavakseen. Arviointi: Noin keskikokoinen, erittäin hyvän tyyppinen, mittasuhteiltaan oikea narttu. Kapeapiirteinen pää, silmät saisivat olla tummemmat ja korvat pienemmät? Hyvä runko, kevyt raajaluusto, takaosa saisi kulmautua voimakkaammin. Saisi kantaa häntäänsä tarmokkaammin. Tasapainoiset liikkeet. Ajoittain takakorkea. Tuloksena NUO EH NUK 2
täs kuvas helmi on kymenlaaksolaises viidakos
Hauskaa oli saada parilta peräkkäiseltä päivältä arvioinnit mutta myös sama tulos. :D Nyt on lasten luokat kilpailtu ja siirrytty aikuisten luokkaan joten jatkossa jos käy vaik pari kertaa vuodessa näyttelemäs kaunista, jos sitäkään =))) Elokuussa mennään ihquun maailman voittajaan, jossa on vain yli 400 lapinkoiraa. :D Myöhän ei siis kisata muusta kuin BIS-sijotuksista. :))) Loppu vuodeks ei oikein ees mitään kiinnostavia kisoja ole, ehkä jos Kouvolaan ilmottais... katotaan.
täs kuvas helmi on huviksee perSuasennos
Tokossakin käytiin pari viikkoa sitten, olipas mukavaa! =)) Tehtiin kivoja seuraamisia, luoksareita, luoksarin pysäytyksiä ja lopuks kokeiltiin tunnaria varmaan vuoden tauon jälkeen. Noh idea Hemmulla oli vissiit päässä, meni meinaa oikean palikan päälle istumaan, eikä millään saatu sitä siitä pois. =D=DD noh se homma jäi vähän kesken ja ollaan Gunnarin parilla vinkillä yritetty kotona harjotella mutta ei vaan onnaa.
täs kuvas on suomenniemeläin juhannuskokko
täs kuvas on suomenniemeläisii juhannusankkoi
Juhannusta vieteltiin yhen yön verran tietysti mökillä Siirin ja koirien kanssa. Helmi on päättäny että hän on nykyään metsästyskoira ja siellä oli tosi kesy kirottu sorsaperhe jota se vedessä uiden jahtas jatkuvasti vaik kui komens. Lopult sorsaemo rääkäs sille hemmetin kovaa ja sitte Helmis vast usko ja maltto jotenkin pysytellä rannalla. Täällä Kuusaan korvessa se on metsästäjäks ryhtyny. Jokin aika sitten se nappas elävän räkätin. Yks kerta se harhautti kissaa ja metsästi kissan lounaan, hiiren, kisun silmien edessä. :D Muutaman päivän päästä se yllätti ko. kissan lähipuskasta, läppäs vaan sitä, ois halunnu leikkiä. :D Toissa iltana se meni yllättämään pari siiltä ojaan mutta sai onneks turpaan niiltä. Nyt hän on sitten sorsakoira. Kyl mä sen kans syksyllä hirvimettälle lähen!
täs kuvas on esitys et oltais muka sporttisii
ja kuvitelma et oisin laihtunu!
Tänään kipastiin eilisen tapaan töitten jälkeen pirtsakka lenkki pirteessä sateessa. Helmi ahkeraan kyllä protestoi että hän ei mikään urheilija koira oo, rääkkäystä moinen kun koko ajan pitäs urheilla!!
Tänne Kuusaan korpeen ei kurjuutta kummempaa kuulu. Kiinnostuskiikarit bloggaamiseen on ollut piiiiiiitkän aikaa hukassa, niinkuin vähän joka toisella... saas nähä mitä tälle blogille jossain vaiheessa käy... koska mun monen vuoden bloggailu saa päätöksen...?
Täällä Kuusaan korvessa tapahtuu kyllä ihmeellisiä asioita... Viimesten viikkojen aikana on tullut koettua niin elämän tähti hetkiä kuin niitä hetkiä mitä ei olis ikinä toivonu kohtaavansa... Ja kun puolen vuoden aikana on tapahtunut enemmän kun koko elämässä.. Tänä vuonna kaikki muuttuu... ainakin melkein kaikki! ;)

tää kuva on lenkkiselfie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti