10.2.2013

Paluu

vähän on jääny... Meinaan maanantaina palattiin agilityn sekä näyttelytreenien pariin.

Agilityssä taukoa ei kyl ees huomannu. Tehtiin viel jotain aika typerää keppijuttua muutaman esteen kans ja kepit toi osais mut kun mä oon niin hidas enkä tajua niin sitte junnattiin sitä koko ajan. typerää:) Muutenhan Helmil oli varsin hauskaa, ominemme muutaman kerran juostiin putkeen :) Uutena juttuna oli se, että kun kelmin pistin hallissa häkkiin, se välillä vähän vinkui ja jopa haukahteli, ennen se on ollu aina hiljaa. Tosin positiivinen juttu, eikä sitä agitreeneissä moisesta kielletä.

Näyttelytreeneissä se muisti homman jujun heti, nyt oli onneks paljon liikkumista. Asettelussa on vielä paljon tekemistä, se kun ei oikeen anna jalkoja asetella. Oli vähän kärttyilyä, ei oikein tykännyt kun vieras kosketteli sitä ja katto hampaita, ennen tän seikan kanssa ei oo ollu ongelmia.

ilen käytiin Suviera hallilla laskiaisriehassa. =)Tutustuttiin hieman pallopaimennuksen alkuun, tökittiin jumppapalloa saaden sen alta herkkupalan. Helmihän pelkää jumppapalloja ja oli tooosi hieno saavutus kun se lopulta oikein tökkäili sitä palloa että sais sen herkun sieltä, jeejee!:)  Sitten tutustuttiin Flyballiin, juostiin tennispallon perässä ja tehtiin lähestymisharjotuksia flyball koneelle. Sitten oli vielä etsintäharjoitus, huoneessa oli pahvilaatikoista yms kaikesta roinasta tehty "rauniorata" ja meikä meni yhteen pahvijuttuun piiloon ja Helmin tehtävä oli ettiä mut, ekalla kerralla meni aikaa reippaasti, se pyöri koko ajan sen pahvijutun luona muttei hiffannu millään, missä oon. Tokalla kerralla menin toiseen pahvijuttuun, koutsi oli päästäny Helmin irti nii se olikin lähteny lätkimää kattomaa kaveria:DD Sitte koutsi palautti Helmin huoneeseen ja sehän löyskin mut jotain puoles minuutis. :) Kaikkea kolmea lajia olis kiva joskus kokeilla kunnolla, olikin puhetta jos pallomaimennuskurssille menis kesällä.

Tokon pariin olisikin tarkotus palailla tiistaina. Aa, mitä se seuraaminen olikaan, aa, mitäs se paikkamakuu meinasikaan?:) Ei olla tehty siis sitten mitään yli puoleentoista kuukauteen.:)

3 kommenttia:

  1. Heiiii, se on lapinkoira eli jätä ne jalkojen asettelut ihan muiden huviksi :D Lapinkoira esitetään mahdollisimman vapaasti ja mahdollisimman luonnollisesti, eli ei asetella ja se saa seisoa vähän tassut epätasassa, jotkut harvat asettelee kehässä, mutta se ei kuulu rotuun ja osalta tuomareista tulee sanomista. Varmaankin parhaiten saat sen seisomaan jos se seisoo sinun edessäsi. Tai jos tahdot häntää pitää selällä niin sitten nami kuonon eteen jota koira tuijottaa ja toisella kädellä häntä selälle.

    VastaaPoista
  2. oukei:D oon vaan nähny kun monet asettelee ne takajalat niinkun.. mahollisimman taakse:)

    VastaaPoista
  3. Se on lähtöisin yhdeltä ylikulmautuneelta nartulta, jonka selkälinja olisi takakorkea ilman venytystä, tätä on jotkut sitten matkineet, hieman epäonnistuneesti :D Mutta jos tasapainoisesti kulmautuneelta vetää samalla tavalla niin näyttää ettei sillä ole kunnon takakulmauksia.

    VastaaPoista