25.12.2012

Oiskos aika kerrata vuoden tapahtumia...:)


Tammikuu
Olin ilmottanut Chipan Helmikuun tokokokeeseen, joten siihen treenailtiin. Hanskat olin heittää tiskiin monesti, (ja ne ois pitän heittää) Chipasta tuli aggressiivinen toisia koiria kohtaan ja nappas pari kertaa kiinni vieraaseen koiraan. Tokossa se harrasti mielummin huutamista. Pari kertaa kokeiltiin vähän ominemme agia. Käytiin mätsärissä ottamassa häviö kun viereinen sesse olikin samojedi:):) Opetin myös Chipalle hyppynoudon.Helmikuu

Korkattiin hienosti tokoura, Chipa päätti heti paikkamakuun alkaessa mennä moikkaamaan samojedia ja kaikkihan tietääkin jo lopputuloksen:) Siihen alkoi ja loppu sen koiran ura. Chipa linkkaili paria jalkaa ja sille sekä aggressiivisuudelle saatiin syy, sillä oli pahasti tulehtunut yksi hammas ja useamman juuret sekä yksi hammas juuresta halki. Kaks kertaa käytiin lääkärissä, ekan kerran pedikyyrissä ja tokan kerran ton hamppijutun takia.


Maaliskuu
Chipan kans käytiin muutama kerta tokossa. Siltä jouduttiin lopulta leikkaamaan kipeä hammas Sykkeessä ja sitten oltiin sairaslomalla. Meikä kävi kattoos yhtä koiranäyttelyä sekä olin möllitokossa ja virallisissa kokeissa hommissa ja alotimpa uuden työn. Haaveet ja mahdollisuudet omasta lapinkoiran pennusta alkoi itämään ja tulipas tsäänssi ja Soicasta oli tulossa isi ja varasin sijotuspennun siitä yhistelmästä.Huhtikuu

Maalis-huhtikuun vaihteessa meillä oli vissiit muutaman viikon tauko treeneistä. Huhtikuun 18. päästiin sitte treeneihin viettämää tokouran vuospäivää ja siihen loppu sitte Chipan tokoilut, viiminen niitti kun se livahti morjestamaan berniä ja siis nappas vähän sitä. Alotimpa sitten tokoilun Vilman kanssa. Yhessä koiranäyttelyssä tuli taas käytyä sekä tokokokeessa hommissa.Toukokuu
Ei tehty Chipan kans kummallisempia, kerran käytiin mätsäris huutamassa. Vilman kans käytiin pari kertaa tokoilemassa. Haaveilemani slk pentue ei lopulta syntynykkään.


Kesäkuu

Vilman kans tokoa pari kertaa. Chipan käytin hierojalla ja saatiin sitä vähäsen parempaan jamaan. Hommasin avaimen Homeetalle ja käytiinkin pari kertaa hyppäämäs hömppäagilityä. Opetimpa sen myös simppelisti keilaamaan. Yhteydenottoja slk kasvattajille ja muistaaksein vielä ekalla tärppäs ja viel tsäänssäs ja eka varaus sijotuspennusta.


Heinäkuu

Kävin Forssassa kattomassa pentuetta ja jummi, sainkin just sen minkä halusin. :) Mökillä käytiin hulisemassa. Pennun odottelua ja hömppäagilityä. Chipa sai suolitukoksen ja se hoidettiin (kalliisti) taas Sykkeessä. Sai myös epileptisen kohtauksen ja pelkokohtauksia oli saanu jo pitkin vuotta ja epäiltiin sillä olevan epilepsia. Yhen elln vinkistä poistettiin Scalibor panta eikä sen jälkeen ole mitään pahemmin ollut, vikat pelkokohtauksetkin joskus elokuussa? Hierojallakin käytiin.Elokuu

Elokuun neljäs toteutu suurin unelma, hurmuri-ihq-paras pikku Helmis tuli taloon. :) Helmiksen kanssa peruselämän opettelua. Saatiimpa lopulta Chipasta ja Helmistä tehtyä kaverit, ekat pari viikkoa Chipa oli vähän että voi ei, viekää toi pois. Chipa täytti 10 ja hömppäagissakin käytiin. Helmin kanssa käytiin tutustumassa mm. kaupunkiin ja kun tokokokeeseen menin hommiin, otin vauvan mukaan. Ite kävin koetoimitsija 1. kurssin ja Kouvolan koiranäyttelyä kattomassa. Olin etenkin loppukuussa aika tolkuttoman väsyny johtuen kesän rankast työrumbast ja yms kaikest stressist ja viel kun pentu piti öitä hereil ja elokuun 22. päivä olinkin kirjottanu "taidoista se osaa istua ja jotenkin mennä maahan ja voi olla et ei puolenkaa vuoden pääst osaa muuta.. tätä menoa.:D ootan ku viimist päivää kun päästään tokoon opettelemaan taitoja ja saamaan vinkkejä! ehkä myö ei opetella sitä ennen mitään... :D ja edetään sitä tahtia mitä tokos opetellaan. :D" En ois ikinä oikeest uskon mis pistees ollaa nytte.


Syyskuu

Helmis kasvoi hurjaa vauhtia. Tokoura alotettiin 7.9 hienosti, ikää 12 viikkoa ja agiura 12.9. Kummassakin lajissa edettiin ja käyttäydyttiin hienosti. Näyttelytreeneissäkin käytiin. Heppojakin käytiin kattomassa. Chipalla vatan kanssa ongelmia, vatsahaavaepäily, oksenteli ja ulosti verta ja ite olin koetoimitsija 2. kurssil ollu tunnin kun sain viestin tosiaan että se oksentaa verta, no se siitä kurssista mut eipä Chipallakaan mitää hälyttävää, syksyn edetessä vatta on parantunu, lopulta kun ruoka vaihdettiin Acanaan (+yhä jauhelihaa) ja säännösteltiin sen kanssa niin ei oo juurikaan ongelmia ollut. Syyskuun vika päivä tein vikan työpäivän Kausalassa.


Lokakuu

Meikällähän oli vaan aikaa joten tuli kivasti remuttua koirien kanssa ja edettyä Helmin kanssa monessa asiassa. Tokoa ja agia harrasteltiin ja uusia koirakavereita tavattiin. Käytiimpä myös mätsärissä, ekaks saatiin punain nauha mut sitte se väsähti eikä jatkoon päästy. Bussiajelullakin käytiin. Chipa taas sairasteli, täl kertaa silmätulehuksen ja ell toteskin sen olevan kaihin takia puoliks sokea.Marraskuu
 
Tokoa ja agia. Tokossa siirryttiin jatkoryhmään, meikän mielest ihan ennätysajas, mitään järkeä junnata jossain penturyhmäs... (muitten mielest ois vissii pitän jäädä sinne) Käytiin lappalaisten lenkillä Elimäellä. Seuran pikkujoulut josta tutuks tullet putkiracen voitto ja viestin kolmas sija ja pari kaukasempaa sijotusta. Meikä tunki ittensä seuran tokotoimikuntaan ja hallitukseen. Hieman takapakkia alkoi näkymään tokossa.


Joulukuu


Meikällä uus (väliaikanen) työ ja vähemmän taas aikaa. Ollaan otettu ihan iisisti ja käyty vain treeneissä ja tokossa takapakkia on vaan tullut. Tilanne tokon hallinnan kohalla on niin, että alon jokasen liikkeen jotain asioita osaa, pääosin handas on seuruut, paikkis, liikkeestä seisominen ja maahan meno (ennakointi lopussa) ja luoksepäästävyys, luokse osaa tulla mut loppuosan rakentaminen on vielä vähän kesken. Hypätä toki osaa esteen yli mut muu on sitten opettelematta. Agilitystä osataan, öö, jotain pikkujuttuja, esteistä vielä on läpikäymättä puomi, A, pituus, okseri ja pöytä. Kaikkea palataan opettelemaan ja kertaamaan sitten joskus keväällä. Uhmaikä kolkuttelee ovella, Helmis toteaa et eihän mun tarvi aina totella ja muutaman (lattial olleen) vaatteen se on pistäny silpuksi. :)

Mitä edessä...

Harrastustavotteet tulikin aiemmin mainittua. Toiveissa tietysti terveet koirat, Helmiksestä toivoisin saavani jotenkin tota kovaa itsepäisyyttä vähän purettua... Toivottavasti vihdoinkin pääsisin muuttamaan omilleni, tällä viikolla tulikin tosin kieltävä päästös kaupungilta, vedoten mun mökin omistukseen, ylläri, ois vaan ollu kivoja ja suhteessa edullisia asuntoja. Sitten kun ja jos oma koti saadaan, Chipa todennäkösesti jää äiskälle, sen kun tietää että rivarissa/kerrostalossa asumisesta sen kanssa vaan ei tuu mitään, siis siellähän jo kuuluukin kaikenlaisia ääniä ja niitä pitää kommentoida ja yksinkin pitää jäädä! Ja mä toivottavasti löydän ja pääsen haluamaani tai edes toiseen työhön.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti