8.8.2012

Kun Helmi tuli taloon :)

oiskohan jo aika kirjottaa jotain...:)

Lauantaina pitkän ja väsyttävän ajomatkan päätteeksi sain vauvani :)) Nopee kirjotettiin paperit ja käytiin läpi kaikkea. Helmi oli ollut eros emostaan ja muista isoista jo aamupäivästä asti, ihan hyvä juttu, siskotytön kans ne pyöri siellä. Sitten hyvästeltiin siskotyttö ja suunnattiin kohti suurta maailmaa. :) Autossa tyttö oli tosi kiltisti, muutamaan otteeseen ihan vähän vinku ja meinas tulla kopasta pois mut näpäkkä "ei!" niin pysyi kiltisti. :) Stopattiin yhessä vaiheessa ja käytiin pihalla, hihna oli kyl ihan kauhea juttu. :D
Sitten kotiin, Chipa oli yllätti, otti tytön tosi hyvin vastaan! Pennulla ei ollut mitään hätää, samantien leikkimään ja tutkimaan uusia paikkoja, unikin tuli nopeasti.


Sunnuntain aamulla kun heräsin, oli vauva mennyt Chipan viereen nukkumaan. :D Chipa ei ollut moksiskaan. Harjoiteltiin mm. pihan ketjussa ja juoksuketjussa olemista ja hihnassa olemista. Minna tuli kattomaan vauvvaa. Vauva pääsi pyöränkoriin ja suunnattiin Artolle esittäytymään, kaivamaan hyviä vinkkejä ja tutustumaan lappalaisiin, oli viel vähän Helmin mielestä pelottavia! :) Pääsi vielä kokeilemaan nopee yksinoloa kun käväsin kaupassa, Tusse oli jo valmiiks apukeittiös joten tän laitoin kylppäriin, kiltisti oli ollu, kotiin kun tulin niin tusse huus mut Helmi oli hiljaa, oli tutkimas paikkoja. :)

Maanantaina öö... ainakin heräsin yöllä kun Chipa rähis kovaan, pentu oli menny sen petiin ja pissannu siihen :):):) Käytiin aamusel koikas pesemäs se peti ja pentu sai taas opetella autossa oloa, täl kertaa paksis ja tosi nätisti ja hiljaa olin, uskalsin käydä kaupassaki. Käytiin vähän tutustumas koivusaareen. en oikeen muista mitähän tehtiin... Ida ja Antti kävi kattomas vauvaa ja toi kummallekki puruluita. :) Käytiin kurkkarin kentäl ja pyörätiel harjottelemas luoksetuloa nimen kutsusta ja perässä kävelyä, nätisti tyttö tuli ja kulki lähellä jalkoja ja irrottautu hajuista. Illal mentiin Minnalle ja siel oli myös siiri dallunsa kanssa. Otin myös chipan mukaan, se oli etupenkil ja mul silmälasikotelo vieres, kerran haukahti ja pamautin kotelon nii oli matkat huutamatta, jee :D Vauva oli tosi kiltti, isot koirat oli vähän pelottavia vielä ja ne vieläpä kaatu päälle. :D Sen sijaan vaari näytti esimerkkii ja kusi, vieläpä kahesti....... seki vissii kuvittelee olevansa pentu!

Etsi näistä kuvista lapinkoira :)
Tiistaina öö... nii. Mul oli muutaman tunnin työpäivä, ja viileä ilma, joten otin pennun mukaan taas autossa oloa opettelemaan, ei mitään ongelmaa, pari kertaa kävin käyttämäs sitä pihal ja näyttääs työkaverille. :) Kävin myös Kouvolas nopee asioil, piti käydä koiran kans manskil mut unohin..:D Pariin otteeseen naksuttelin sille ja käytiin taas kentäl harjottelees, hienosti meni. Chipan kans otettiin erä keilailua ja tykkäs kovast ku pentu hetken kateltuaan tuli mukaan :D:D Illalla harjailin sitä ja leikkelin etutassujen kynsiä. Ei siinä sen kummempaa.


Tänään vauva on jo kerenny taas kusasta Chipan toiseen petiin.....:) katotaan mitä tänään tehään.

rakkaalla lapsella on monta nimeä, niinpä vauvallakin, se on ainakin Helmi, vauvva, pikku-hauva, pikku-koira, nalle, pehmonalle, kähkäh, ketunpoikanen, naali ja Helmiäinen :)
Vauvvalla on ollut syömisongelmia, oon syötelly sille paria eri napukkaa, froliceja, raejuustoa, juqurttia, piimää, jauhelihaa, lleikkelettä, smachoksia, kanaa, nakinpaloja pihvitikun paloja ja cesarin. eilen se illal vihdoin söi kokeilucesarin melkee kokonaa, vähän jätti. Tänää aamul tuli eka voitto, annoin reilun puol desiä belcandoa kuivana ja raejuustoa n, 0,25dl, söi kaikki!! jeee!:)) kouluttaes oon käyttäny smachoksen paloja, syö ne jopa vähän maistellen! ruokakupin kans pitää nähtäväst vähän leikkiä. mut mä tahtoisin ahneen koiran!!

Tuntuu et on oppinu mikä on oma paikka, ketjus, hihnas, pyöränkoris ja autos osataan olla nätisti! Pissejä tehään sinne tänne, kakat osaa sentäs paperille! :o oon toki myös saanu pari kertaa päälleni pisit....:D tuun menettää hermoni tän asia kans. :D Se tunkee ittensä kaikkiin koloihin nukkumaan ja myös vesikupin vieressä on kiva nukkua. Menee tutustumaan nopeesti ihmisiin. Ukkosia se ei oo hätkähtäny.

Chipa ei juurikaan täl hetkel siitä välitä, vaik pentu kui yrittää leikkii sen kans, sit ku kunnol menee hermot nii ärähtää. Vähän angstaa kun lähenki jonnee pennun kans, sellast se tulee olemaan. :)

no pentu nukkuu paljon päivästä mut kettu kun mul on loppu viikko töitä ja to ja pe kivat 11 tunnin päivät... tarvis vähän unta :) tänkää tekstin kirjottamises ei menny ku puol päivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti