10.7.2015

Pikkuhiljaa pois pohjattoman stressin suosta


"Kesä" menee etiäpäin ja eletään jo heinäkuuta. Koirarintamalle ei kuulu oikeastaan mitään uutta. Joskus touko-kesäkuun vaihteessa tein päätöksen että ei enään Helmin kanssa kisata vanhoilla säännöillä koska edelliset kokeet sekä myös yleiset tokotreenit on menny pipariksi, kun siitä onkin kuoriutunut yllättäen häiriöherkkä. Toiseks en ole jaksanu juurikaan treenata, yllärii! Kisastarttikin menee varmaan ens vuoden puolelle koska huhujen mukaan Helmille olisi suunnitteilla syksylle pentuja. :(( Eipä tartte stressaaa!
vähän turvottaa mut onks sil niin välii?

best friend, Lysti! :)

Alkuvuodesta päätin että nyt on ihan pakko päästä lukuisista syistä johtuen eroon äärimmäisen stressaajan luonteesta. Mä oon ollut aina ihan pohjaton stressaaja ihan mitättömistä jutuista ja haastetta tuottaa edelleenkin. Muutama harva stressinaihe tällä hetkellä liittyy lähinnä työmaailmaan ja ne nyt on ihan mitättömiä aiheita mutta minkäs teet. :) Koiramaailmaan juttu liittyy lähinnä siten että en enään jaksa stressata esim. kui paljon Helmi kisaa, miten, kuinka paljon Minttu osaa, mitä sen pitää osata, mitkä on sen tavoitteet ja etenkin, että siitä pitäisi pentuaikana kerryttää valokuvasaldoa - mikä oli Helmin pentuaikana suorastaan kriisimäistä. :D Ja nyttekin suurin osa ideoimistani kuvista tänne on hajonneen puhelimen mukana huollossa!

Joo ei, Mintusta löytyy aika vähän kuvia, ei mitään vk-kasvu kuvia todellakaan. Minttu osaa tällä hetkellä muutaman peruskäskyn, perusasento kädellä auttaen, pari temppua auttaen kädellä. Paikalla oloa ei olla harjoiteltu vielä kertaakaan, omgomgomg! Kahdesti ollaan tokotreeneissä nyt käyty, niissä lähinnä ajatuksena, että totutaan toisiin koiriin. Minttu on luonteeltaan hyvin vilkas ja mun täytyis oppia ensin väsyttämään se tiettyyn pisteeseen että se pystyis keskittymään ja oppimaan, siinäpä pulmaa ja haastetta mulle! :) Katsekontaktia ei osaa oikeastaan yhtään. Treenit jatkunee joskus elo-syyskuussa, millon niihin nyt pääsee edes eikä mulla ole sitten mitään suunnitelmia eikä tavotteita, mitä sen pitäis oppia ja missä ajassa. Suorastaan helpottavaa! :) Pentunäyttelyyn tai jopa pariin jos tänä syksynä menis ja jotain mätsärisuunnitelmaakin jopa on, ohho! Ekoilla rokotuksilla käytiin muutama viikko sitten ja ens viikolla toiset. Jotain tavaroita on pistetty silpuksi, esim jälleen eilen osittain silputtu yli satasen maksanut tyynyni, eheehee, ohan siitä vielä yli puolet jäljellä! :D Ja c'moon, betoniseinää, kahdesta paikasta, voi luoja! Muuttoa ootellessa, mitenköhän ne fiksais.... =D Muuten ihan kivasti on mennyt!
Viime viikonloppuna oltiin parin kaverin kanssa mökkeilemässä. Hollandeese spitz pääs tutustumaan jaloon suomalaiseen mökkeilykulttuuriin ja hauskaa tuntui olevan! Koiria meillä olikin mukana vain yhdeksän... :D Spitz on myös kova uimaan ja siellä pitikin sitten olla jatkuvasti uiskentelemassa. :) Kivaa kahden uintimaisteri-turkkikoiran kanssa! :)

hollantilainen perimäalueellaan!

spitzit pääs veneilee!

löytyy lapinkoiraa, dalmatialaist, mitteliä, valpaita, auspaita ja kessu!

Kesän parhain uutinen onkin tietysti se että ens kuussa vihdoinkin muutetaan, jee! :) Kiva, pieni rivitalon PÄÄTY kaksio naapuri kunnastamme, iloisesta Iitistä. Näppärä piha johon saa koira-aidan ja voi että sitä onnea rivarista! Ihanaa, idyllistä omakotitalo- ja rivarialuetta ja metsään pääsee kun astuu tien yli! Työmatka on alle kaks kilsaa. Ainut miinus on että Lahdentie kulkee vieressä. Kerrankin on aikaaaa muuttaa ja ajatuksena (tai vähän pakosti) on vieläpä pitää kahta kotia puol kuukautta:) Niin, vähänks kivaa! :)

Että joo, oikeastaan nykyään on ihan kivaa! :)

1 kommentti:

  1. Haastetta pukkaa :) http://ciicca.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards.html

    VastaaPoista