Pois nukkuneetNimi:
Wolfheart Special Edition "Topi"
Rotu: Karkeakarvainen kettuterrieri
Syntynyt: 17.7.1989
Kuollut: 12.9.2000

Topi tuli meille jo ennen kun minä synnyin. Topista en hirmusti muista muuta kuin että se oli kiva kaveri ja paljon sen kanssa leikittiin. :) Meidän äiskä aina ylistää Topia, kuinka kiva ja helppo se oli ja joskus tulevaisuudessa toivottavasti tulen omistamaankin kettarin, jostain näyttelylinjasemmasta suvusta, semmonen olisi myös kiva agilitykaveri. Ennen minun syntymää äiskä ja iskä harrasti Topin kanssa näyttelyitä, saamatta kummempaa menestystä. Isäni kävi sen kanssa metsällä, se harrastus loppu kun Topi jäi kerran luolaan kiinne. Joskus myöhemmin normaalisti metässä kävelyllä, huuhkaja meinas napata sen. Mielessäni on myös Topin viimeinen ilta, kun se ei enään jaksanut mitään, seuraavana päivänä iskäni oli lähdössä viemään sitä lääkäriin, otti sen lämpösestä pannuhuoneesta ulos ja se vetäsi ulkona viimeiset henkäykset.Nimi:
Raijatan Vili "Vili"
Rotu: Beagle
Syntynyt: 12.4.2001
Kuollut: 27.4.2010?

Vili, tai minulle tutummin Visu, tuli paikkaamaan Topin jättämää paikkaa perheeseemme. Tammikuussa 2002 vanhempieni erottua, Visu muutti isäni kanssa pois. Visu oli mulle koko ajan aivan tärkeintä elämässäni, se oli aivan ihana koira. Iskä käytti sitä muutaman kerran näyttelyssä ja jos sen kanssa olisi vain enemmän käyty ja se olisi ollut osaavimmassa käsissä, olisi varmasti menestynytkin hyvin. Iskä myös harrasti sen kanssa metsästystä, jänöjä se saikin kaadettua. Välillä Visu raukka sai kokea aika kovaa elämää. Yllättäen Visusta aika jätti huhtikuun lopulla 2010, luultavasti turhaan, eläinlääkärin antamaan viimeiseen piikkiin. :(Nimi: Ilometsän Aapo "Tusse"
Rotu: Kk. mäyräkoira
Syntynyt: 14.8.2002
Kuollut: 22.4.2015

Tusse, tai tutummin Chipa, tuli meille syksyllä 2002 kun aiemmin alkuvuodesta Vili oli muuttanut isäni kanssa muualle. Chipan eli perus kotikoiran elämää aina vuoteen 2011 kunnes innostuin koiraharrastuksista. Käytiin Chipan kanssa ensin naksutinkoulutus ja sieltä suoraan KSSK:n tokotreeneihin, agilityäkin käytiin itseksemme treenailemassa. Sanonta vanha koira ei uusia temppuja opi- ei todellakaan pätenyt meidän Chipaan, joka melkein 8 vuotta oli viettänyt kotikoiran elämää vaan se oli hurjan innokas oppija. Chipaa purtiin pahasti pariin kertaan vuonna 2011 ja Chipasta tuli aggressiivinen toisia koiria kohtaan. Lopulta sen tokoilu ura loppui keväällä 2012 ja Chipasta tuli reipas eläkeläisvaari.

Luonteeltaan Chipa oli mäyräkoira isolla M:llä. Kovapäinen, ärhäkkä, muistutti olemassa olostaan ääntä pitämällä. :) Itsepäinen jästipää. Leppoisa, rento kaveri jonka kanssa oli hauskaa pieniä juttuja puuhailla, ulkona monesti hajut tosin vei koiruuden mennessään. Chipalla oli kova riistavietti perimänä ja se kärsi siitä koko ikänäsä, kun se ei päässyt käyttämään sitä. Chipa oli semmoinen kodin oma turvajärjestelmä. :)

Chipa päästettiin koirien taivaaseen ikuisille metsästysmaille huhtikuussa 2015 vähän vajaa 13 vuotiaana, kun sen vointi yllättäen romahti ja sillä todettiin keuhkosyöpä, vatsasairaus (kasvain) ja todennäköisesti myös melanooma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti