10.5.2013

ny rillataan!

taas jääny meikält tämmösseen kirjottelu, vaikka päässä on ollu jos jonkinlaist ideaa... palataan vaikka sitte edellisiin harkkoihin:)

sunnuntain 5.5 agilityt. käytiin ensin aamulla hallilla vähän jotain kivaa radan pätkää vetämässä, mikä sinne oli jätetty. Helmillä oli tosi kivaa ja virettä mukavastee.:) Sitten iltapäivällä oli agitreenit Suvieralla kiukku-marikan kanssa:) Iloksi se muuttui kun kivaa radanpätkää treenattiin, uutena oli pituus ja tiukka putkikulma. ja vauuuu että meni hyvin ja oli kivaaa:) Toisella osuudella alettiin vihdoinkin puomin kontaktia treenata. Olin vähän kussut laatikkojutun kanssa joten päädyttiin perinteiseen tapaan, kun Helmis niin hyvin osas stop-käskyn. Ja sehän oli kivaa ja meni hyvin. Tehtiin vaan käytännössä sitä alastulokontaktia ja muutaman kerran puomia hitaasti Suvin pitäessä hihnasta kiinne.
Maanantaina ajatuksena vain käydä kentällä vähän puomia kokeilemassa ja pienellä lenkillä. No mitä. 2 x ½ tuntia agilityä, vähän aikaa etsimisharjotuksia, tunti villiksen kanssa leikkimistä ja 3 kertaa lenkillä..... :) Noh aamulla kentälle, sinne ei oltukkaan vielä puomia tuotu, joten vedettiin radan pätkiä sekä harjoteltiin isoa keinua sekä keinukontaktia ja se alkoi jotenkin vähän sujumaan.:) Illalla Suvieralle Ipanan kanssa puomia harjottelemaan ja sehän alkoi mennä taas tosi kivasti ja kovaa sitä sitten mentiikin.:) Pitäis vissiit vain naksu kaivaa jemmasta ja naksutella että sais sen 2on2offiin. Mut ei kun meilhän on tavotteena vaan juoksukontaktit;) Harkattiin myös sunnuntailta jäänyttä rataa sekä hakuiluhuoneessa meikän etsintää.:)

Tiistaina tokoa kiukuttelijan kanssa mutta iloksi se taas muuttui kun oli taas supertreenit! Paikkis perfect, meni jopa nopeesti ja suoraan maahan. Seuraamisharjotuksia, lähtöjä, hyppyä. Seuruut hyviä, paitsi että jää vähän tai menee eteepäin käännöksissä kun mä menen liian nopeasti. Hyppy oli hyvässä jamassa.:) Saatiin Sarilta muutama varteen otettava vinkkeli:

- käännöksissä mene hitaasti, käytä mahdollisesti jotain hetsaavaa ääntä, että nyt tapahtuu jotain
- lähdössä jokin hetsaava äänimerkki
- hyppyä harkatessa, lopeta mahollisimman usein ilman perusasentoon lopettamista, että ei tule ennakointiongelmaa

Ja mitä vielä, testipäivä, koko treenien ajan Helmi oli ilman hihnaa ja oli tosi kivasti, jeeee :))) kiiiivat treenit:))


Tortstaina paineltiin mätsäriin, kun kerta kotikonnuilla semmoinen pidettiin, kera kiukku marikan.:) Helmis oli isoissa pennuissa. Vastakkainasettelussa parina oli nelikuinen veikeä spanieli. Helmi oli vähän nukuksissa ja otti monesti laukka-askeleita, muuten ihan jees. Saatiin punanen nauha, mun mielestä kyllä spanieli olis punasen ansainnu, meni tosi kivasti ja niin nuori vielä, kun Helmi vähän hapuili. Punasten kehään mentäessä heräsikin vähän ja meni mielestäni ihan kivasti mutta ei sijoituttu.:)

Onneks Helmi ei oikein vissiit osaa ohjaajan tunnepuolta lukea eikä muuta käyttäytymistä, toisin kuin Chipa jonka kanssa asia oli aika iso ongelma joskus. ärrärrrrr.
Yks iso ongelma harrastuksissa on mun supersurkea ryhti (joka johtuu rangan vääntymästä yms) ja se vaikuttaa paljon, tokossa seuraamisissa, agissa ohjaamisissa, lenkeillä juoksemisessa. Välillä tietää mistä katseet johtuu. Voi kun vain muistaisi pitää selän suorassa koko ajan, voi kun..:)

Sori asianosaiselle, kun pitää ottaa puheeksi, kun mult kysyttiin, että onks Helmi oikeasti niin täydellinen, mitä hehkutan mun blogissa. :D:D:D jeps. jokanen sana on aikalail faktaa. Helmi on mulle just täydellinen. Tosi kiva harrastuskaveri, sopivan innokas touhuaja, rauhallinen luonne muuten, tosi kiltti, nopea oppimaan, sympaattinen ja juuri sen näköinen lappari, millaisen olen halunnut. jne jne. Se saa päivittäin hymyilemään jo pelkällä ulkonäöllään, puhumattakaan sympaattisella ilmeellään.:) Eikä se ole vieläkään oppinu Tusselta lapinkoirille tyypillistä räksyttämistä. Jos jotain huonoa pitää keksiä niin sitä ei vois vähempää kiinnostaa tehtävät ja opiskelu missä tarvitaan aivoja.:D Esim. älypelit, namilaatikkojen etsimiset, pienten juttujen opetteleminen naksulla yms on ihan arseesta sen mielestä.:D Ja sitten huonona luonteenpiirteenä tietynlainen arkuus isoja elementtejä kohtaan sekä säikkyys. Ehkä meikä vois tehä asioille jotain, ehkä...

heheheee jännäää.....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti