3.6.2015

No Minttu ! :)
Minttu tulla tupsahti tähän pesueeseen toisen koiran virkaa toimittamaan sunnuntaina 17.5. :) Lähettiin Elinan kanssa  kaheksan maissa kohti Kauhavaa. Navigaattori antoi kolme eri reittivaihtoehtoa joissa ei ollut kuin pieniä aika- ja matkaeroja joten valitsimpa sit keskimmäisen... Joka olikin sitten yhtä pikkurallitiereittiä pitkin Suomen maita ja mantuja. :D Ei siinä, hauskaa ja mielenkiiiintoista.. ja ihan nätisti kaasua käyttäen kun tuskin moisilla teillä olis poliiseja tullut vastaan, ehkä kyläpollareita juu. :D Perillä oltiin parin tauon jälkeen minuutilleen kahdelta, sanoin Pirrelle että ollaan siellä ehkä yhden - kahden välillä. :D
Paperit kuosiin, viime hetken tsekkaukset, kyselyt yms ja treenaus kessun turkilla. :D Heipat ja ei muuta kuin Minttu matkaan kohti uutta elämää.:)
Ellu ajoi takastulomatkan ja mä olin koirien kans takana. Tällä kertaa valittiin varsin yksinkertainen reitti Jyväskylän kautta. Tosi nätisti Minttu nukkui melkein koko matkan. :) Kymmenen jälkeen oltiin kotosalla ja rohkeasti pentu tutki heti uusia paikkoja, kulki nätisti hihnassa yms. :) Ekana yönä ei vinkunut yhtään, herätti vain puol viideltä et "NYT LEIKITÄÄÄÄN!!" :)))


isi kessu Solo :)


Helmi alotti heti rajut tutustumisleikit:D

ihanat kasvattajat Pirre & Matti :)

kotimatkalla:)
paussin paikkauudest kotoahan löytyykin kaikenlaisii herkkuja:)

Mulla alkoi sen viikon lauantaina kesän ainut kesäloma (äitiysloma) joka loppui seuraavana torstaina. :) Saatiin pennun kanssa viettää siis neljä päivää kotosalla tutustuen kaikkeen, ihan kiva. :) Arki alkoi ihan nätisti sujua, Minttu osoitti heti kessuille kuuluvan nopean oppimisen ja oppikin jo ekana päivänä esim oman nimensä ja "ei" käskyn. :) Muuhun ei olla oikeastaan edes vielä panostettu.. Mä päätin et en tällä kertaa ota yhtään mitään stressiä kuinka nopeasti opitaan ja mitä niinkun Helmin kanssa aikoinaan (blogitekstit oli rumaa luettavaa.) En ihmettelis yhtään ettei se osais heinäkuuhun mennessä kun pari juttua ja se riittää mulle, jotenkin tosi vapauttavaa... :D Onneks ei oo ees tokotreenejä niin ei tarvi stressaa et pitäs siel osata jo vaikka mitä! :D Tähän mennessä se on oppinu tosiaan ei- käskyn, oman nimen ja ties millä muulla nimellä tulemaan luokse, luoksetuloja eri paikoista, välillä vaan ei kuule millään malttais. :D Istu käsky ja maahan menokin on jo ihan kiva. HILJAA olemista, naapurit ei kauheasti arvosta et tääl huudetaan yheltä yöllä.:D Tähtäys sanomalehdelle välillä, välillä ei mutta hiffaa että ulos tehdään tarpeet ja meneekin ovelle monesti mutta jos en ole heti viemässä ulos, tulee ne siihen ovelle. Mutta tosi hienossa vaiheessa (vrt. Helmi jolla meni sisäsiisteydessä yli puol vuotta. :D) Naksulle on altistettu ja joskus jos sillä sitten koittais jotain opettaa. :) Vapaana olemista pihoilla ja metsissä.

Kaikkea se Helmi raukka kestääkin:D
Lomaviikolla käytiin Kouvolan torilla ja keskustassa ihmisvilinää ihmettelemässä. Torilla kertyi pariinkin otteeseen jonoa silittelemään pientä nallekarhua, olipa hauskaa. :D Reippaasti pikku-Titi käyttäytyi. :) Poikettiin myös parissa eläinkaupassa ja mistimurrissa myyjä tulikin räpsäsemään kuvan joka päätyi niiden Facebook- sivulle. Samaan aikaan siellä oli myös kissa nimeltä Ville niin eheheee kun kaikilla oli hauskaa kun kylässä oli Minttu sekä Ville. :D Torstaina käytiin Mylsällä esittäytymässä kotopuolessa sekä Artolla (ja Arton auttavan olkapään luona:)) tutustumassa hurjiin. :) Sieltä mentiin vielä illan agility-treeneihin Valkealaan jossa pentu poikkes tietysti hurmaamassa ihmisiä. :)


Mistimurrissa (c) M&M


Mintusta tulee vielä kyllä hieno (kunhan mä jaksan vaan panostaa.:D) Hirmu kiva ja hurmaava, nopea oppimaan jne. Ja hirmu itsepäinen kaveri huhheijjaa. :D Ja Mintulta jos keneltä löytyy huumorintajua hehehee! Pieni, villi pentu, joka kasvaa huljaa vauhtia.:) Noutaa leluja ja tuo takasin monesti! Helmin kanssa tulee hyvin toimeen, Helmi on ihan Mintun idoli, tekee kaikkea mitä Helmi tekee (lenkeillä tosi raivostuttavaa.:D) Hyvin Helmi kestää, vähän liikaakin kun ei se oikein viiti pentua pistää kuriin. Ja Helmi tykkää myös pennusta, kivaa kun on leikkikaveri. :) Ja se ei ooo vieläkäään tuhonnu muuta kuin sanomalehtiä ja mun huonees olleit pahvilaatikoita! :)
Loman jälkeen koitti 8 iltavuoron putki, (ja viime la viel agikisoissa töissä ensin) ja olin viel koko viikon varsin flunssanen (ja täl viikol on nähtäväst angstitauti:)), lauantai meni jos jossain juhlissa ja kotiduttua tuli kolmelta yöllä, koirat oli välissä hoidossakin. Koirat sai tyytyä ihan lyhyisiin lenkkeihin ja aamupäivät meni mun osalt pääosin nukkuessa, onneks niillä oli toisensa ja leikki luisti. :)  Helmi lähti lauantaina meidän äiskän seuraks muutamaks päiväks ja kotiutui tänään, saatiin olla Mintun vähän kans kaksin joskin mitään hyötyä siitä ei hirmusti ollut, ehkä pikemminkin kummatkin kärsi mutta moiseen on pakko tottua, parempi nyt kuin myöhemmin!


innokas uimari ja veteen tutustuja:)
kyllä uitetut koirat on vaan aina yhtä hauskan näkösiä:D

Helmin kanssa käytiin la 16.5 Kotkassa tokokokeessa. Tuomarina oli T. Varis ja tittidii, tuloksilla ei juhlittu tälläkään kertaa. :):):) saatiin meinaan meidän huonoimmat pisteet ikinä, huimat 117p. ja vika sijoitus! :):) Tällä kertaa meininki oli taas ihan eri kuin aiemmassa kokeessa, Helmi päätti toimittaa sitä viihdyttäjäkoiran virkaa tällä kertaa ja keksi ties mitä metkuja, oikein nautti kun sai pelleillä ja ihmiset nauramaan. :D Niinpä niin, millainen omistaja niin sellainen koira. :) Pari liikettä meni nollille. Minkä taas huomasin niin se herpaantui kaikesta häiriöstä, kaksoiskäskyjä tuli moisen takia monia. Eli häiriötreeeeeniääää. Mut hitsi meillä vaan oli hauskaa ja kaikki oli ilosia ja sillei jeeee kivaaaa (aurinko paisto ja oli lämmin :D) Noh nyt ei ole edes kokeita tiedossa enkä oo ees jaksanu, kas kumma, treenata mitään vähään aikaan että juu.

Lomaviikolla käytiin agitreeneissä Valkealassa, Maarit oli koutsina ja treenit oli ihan superkivat! :) Rata oli kivaa, helppoa rallattelua. Ja Helmi muistaa kaikkea mutta Marika ei, kontaktit oli ihan superrrrhienot, ai että! :) Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Helmi nauttii :)
2 kommenttia: